Kledingmagazijn ‘je mag er zijn’ helpt pleegouders, maar vooral hun pleegkinderen.

stichting ‘Je mag er zijn’ Noord-Brabant is een onafhankelijke stichting die het concept heeft overgenomen van de initiatiefnemende stichting; stichting’Je mag er zijn’ midden Nederland in Woudenberg. Wij hebben ons eigen bestuur en onze eigen financiële administratie., maar dragen dezelfde doelstelling als de initiatiefnemende stichting. Als pleegouder kun je in het magazijn gratis tweedehands kleding uitzoeken. Ook hebben we gratis kinderwagens, gratis autostoeltjes, gratis boxen, gratis speelgoed, gratis fietsjes – en nog veel meer. Allemaal voor pleegkinderen.

We verzamelen kinderkleding van maat 50 tot en met 158, maar ook wandelwagens, (camping) bedjes, wipstoeltjes, boxen, speelgoed en andere bruikbare kinderartikelen. Het magazijn in Almkerk heeft ook kleding voor tieners.

Pleegouders zijn van harte welkom om in het kledingmagazijn te komen kijken of er iets bij zit waar je wat aan hebt, of beter gezegd: waar je pleegkind wat aan heeft.

Daarnaast helpen we graag tienermoeders en andere moeders die van een absoluut minimum moeten leven. Dat gaat via een aantal contacten met hulpverleners.

Andere stichtingen met dezelfde doelstelling vind je in:  WoudenbergNoord-Scharwoude, en Delfgauw

Ben jij ook pleegouder?

Als je al wat langer in de pleegzorg meedraait, weet je dat het voor pleegkinderen meestal geen rozengeur en maneschijn is. Maar jij geeft ze vanaf het eerste moment dat ze bij je binnenkomen liefde en aandacht. Soms zijn deze kinderen zo uit hun vertrouwde omgeving weggeplukt. Dan staan ze bij jou op de stoep met dat wat ze toevallig aan hebben aan kleding. Laat er dan een kledingmagazijn zijn, waar je met of zonder het kind, kleding kunt komen uitzoeken.

Het kan ook zo zijn dat je nog geen kinderen hebt en helemaal vanaf het begin gaat beginnen met een pleegkind. Je huis is nog niet ingericht op de komst van een kind. Ook dan biedt het kledingmagazijn de helpende hand. Of misschien ben je al jarenlang pleegouder. En schuif je de kleding door van het ene naar het andere kind. Maar eigenlijk loopt de wandelwagen niet meer echt soepel, of is een extra dekbed toch wel handig bij het wassen.

Voor al die redenen (en meer!) is er het kledingmagazijn. We helpen ook jou graag!

Afspraak maken

Heb je interesse om eens te kijken, of wil je spullen doneren? Bel of e-mail dan even, dan maken we snel een afspraak.

‘Je mag er zijn’ Almkerk

Contact: Henrike

Mail via het contactformulier

Of mailen via pleegzorgmagazijn@gmail.com

We streven eraan u zsm terug te mailen of contact op te nemen als u een telefoonnummer achterlaat.